zelfstandige winkelier


zelfstandige winkelier 1.0

winkelier die een winkel in eigendom heeft en in eigen beheer uitbaat, onafhankelijk van een winkelketen of fabrikant e.d.

Algemene voorbeelden


In Nederland is Blokker verreweg de belangrijkste verkoper van speelgoed. Het concern, dat via de speelgoedafdelingen van de Blokker-zaken (300) en via de speelgoedketen Bart Smit (144 winkels) al een groot deel van de Nederlandse speelgoedmarkt in handen had, slaagde er eind vorig jaar in om ook de speelgoedketen van Intertoys (171 zaken) volledig in te lijven. Gezamenlijk bestrijkt het concern nu met ruim 600 verkooppunten iets meer dan vijftig procent van de speelgoedmarkt. Iets meer dan 350 speelgoedzaken zijn in handen van zelfstandige winkeliers die zich hebben aangesloten bij één van de drie speelgoedwinkelformules van de groothandelsorganisatie Toypartners [...]. Daarnaast zijn er volgens het Jaarboek van de Nederlandse detailhandel nog 100 à 125 volledig zelfstandige speelgoedzaken.

NRC,

Ook in warenhuizen (winkels als Cora of Maxi GB) daalde de voedingsverkoop met volle procenten. Op jaarbasis konden zelfstandige winkeliers en filiaalbedrijven (Match, Aldi Colruyt) de schade beperken.

De Standaard,